Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-07@23:23:12 GMT

۱۳ فروردین با دورهمی در زیر سقف هم بِدر می شود

تاریخ انتشار: ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۲۸۷۲۰۲

۱۳ فروردین با دورهمی در زیر سقف هم بِدر می شود

به گزارش ایرنا سیزده بدر امسال تا حدود زیادی متفاوت است زیرا در شرایطی که عده ای از هموطنان در استان های غربی و جنوب غربی با میهمان ناخوانده ای با عنوان «سیل» دست و پنجه نرم می کنند و شرایط جوی هم در بقیه استان ها نامناسب است؛ نه مردم نوع دوست حس و حال شادی دارند و نه فضا برای طبیعت گردی فراهم است؛ بر همین اساس دورهمی در خانه ها شیوه ای منطقی برای سپری کردن سیزدهمین روز فروردین به نظر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اگرچه برخی ها خانه باغ یا حداقل فضای مناسبی در طبیعت برای سپری کردن سیزده بدر دارند اما به نظر می رسد که بیشتر آیین های باستانی این روز ارتباط چندانی با مکان ندارد و در خانه و حیاط هم می توان حلقه های همبستگی این روز را تشکیل داد.
سیزده بدر در حقیقت جشن بدرقه نوروز و‌ از رسوم ماندگار اقوام ایرانی است که با پایان ایام تعطیلات نوروز با بجا آوردن آداب مختلفی برگزار می شود؛ سفره 13 بدر مردم این استان هم جلوه خاصی دارد و بیشتر غذاهای چهارشنبه سوری از دولمه برگ مو و کلم گرفته تا کوفته و سبزی پلو در این سفره جا خوش کرده است.
بازی های بومی محلی چون پله دسته و آرادا قالدی /وسطی/ بیشتر از هر صحنه ای در سیزده بدر مردم آذربایجان غربی رواج دارد که در صورت قطع شدن بارندگی در حیاط خانه ها یا محوطه مجتمع های مسکونی نیز قابل اجراست.
آب پاشی به روی یکدیگر نیز از دیگر آیین های 13 بدر در روستاهای ارومیه بوده که امروزه کم رنگ تر شده است؛ به اعتقاد مردم این منطقه آب پاشیدن به روی یکدیگر در سیزده بدر، مایه خیر و برکت و بارش باران و ‌پرآبی می باشد.
از برنامه های دیگر این روز گره زدن ساقه سبزه هایی است که چندین هفته قبل برای سال نو توسط زنان خانه رویانده شده است؛ دختران دم بخت تعدادی از ساقه های سبزه ها را به هم گره زده و سر آنها را قیچی می کنند تا ببینند بختشان در سال نو باز می شود یا خیر!
کارشناس میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی نیز معتقد است که 13 بدر فرصت مناسبی برای تجدید دوستی ها، گردهم آمدن، شادی کردن و به عبارتی صله رحم است و این فرصت در دورهمی های خانوادگی معنا می یابد.
عیسی عزیزنژاد افزود: این روز در واقع پایان دید و ‌بازدید و تعطیلات بوده و گامی برای آغاز فعالیت در سال جدید با انرژی بیشتر است.
این مردم شناس ادامه داد: نحسی سیزده مبنای عقلی و شرعی ندارد و به نظر می رسد رسم کهن سیزده بدر بیشتر برای آشتی و ‌احترام به طبیعت بنیان نهاده شده است.
آری احترام به خود و همنوعان در سیزده بدر امسال در حقیقت احترام به طبیعت است و به نظر می رسد ارتباط چندانی با مکان ندارد.
8135/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 آذربایجان غربی تعطیلات سال نو سیل مو 40 سالگی انقلاب بودجه 98 سیل 98 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۷۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • جهش قیمت مسکن در تهران / یک متر خانه ۸۱۶.۳ میلیون تومان!
  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • مالیات آری؛ اما نه ۳۰ و ۵۰ و ۷۰ درصد!
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • شرف دانشجویان آمریکایی از خادمان حرم‌های شریف بیشتر است
  • باشگاه فولاد خوزستان از حق سرمربی خود کوتاه نمی‌آید
  • واکنش مدیرعامل فولاد به جریمه عجیب ویسی!
  • فیلم قدیمی؛ ترفند افراد خلخالی برای هجوم به خانه مردم!
  • رمز‌های عبور‌امن سدی مقابل هکر‌ها