Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز گفت: متاسفانه ماهی های قرمز می توانند تخم ماهیای قزل آلای خال قرمز را بخورند و جمعیت این گونه از آبزیان را تحت تاثیر قرار دهند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز در توصیه هایی به مناسبت 13 بدر و حضور مسافران نوروزی و شهروندان استان در دامان طبیعت، به خبرنگار تیتریک، گفت: از عموم خواستاریم ماهی های قرمز را در رودخانه رهاسازی نکنند و پیشنهاد ما حوضچه های داخل پارک و منابع آبی که به رودخانه ختم نمی شود خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

فردین حکیمی با اشاره به اینکه اگر ماهی های قرمز در منابع آبی طبیعی رها سازی شوند خسارات جبران ناپذیری به گونه های بومی رودخانه وارد می کنند، افزود: هر گونه ای که غیر بومی است اگر به زیستگاهی طبیعی وارد شود قطعا آن گونه ها را مورد آسیب قرار خواهد داد.    وی اظهار داشت: متاسفانه ماهی های قرمز می توانند تخم ماهیای قزل آلای خال قرمز را بخورند و جمعیت این گونه از آبزیان را تحت تاثیر قرار دهند و البته این مهم شامل گونه های دیگر نیز می شود زیرا گونه ای سنجاب درختی در ولیان ساوجبلاغ رها سازی شده و با توجه به اینکه بومی البرز نیز باغ ها را مورد آسیب قرار داده است.    حکیمی با اشاره به اینکه بسیاری از باغداران منطقه مذکور از رها سازی سنجاب به واسطه آسیب به باغات گردو و فندق ناراضی هستند، تصریح کرد: ما حق نداریم گونه ای که غیر بومی یک منطقه است به زیستگاه طبیعی دیگری معرفی کنیم.    وی گفت: توزیع کیسه های زباله در 3 محور ساوجبلاغ، طالقان و جاده چالوس در حال توزیع است تا در روز طبیعت شاهد آسیب های زیست محیطی نباشیم، البته در ایام نوروز قریب به 5 هزار کیسه زباله بین مسافران توزیع شده است.    مدیر کل حفاظت محیط زیست البرز در خاتمه توصیه های محیط زیستی 13 فروردین را به شرح ذیل اعلام کرد:    به #بى_زباله شدن طبیعت کمک کنیم و در هر کجا زباله دیدیم، پاکسازى کنیم و پاکی را به دامان طبیعت بر گردانیم.   به درختان و سرشاخه ها آسیب نرسانیم.   از آلوده کردن آب های سطحی خودداری کنیم.   مراقب گیاهان جوان زیر پای خود باشیم و زیرانداز یا سفره را در مکان هایی پهن کنیم که پوشش گیاهی کمتری داشته باشد.   صدای پخش کننده های صوتی را در طبیعت بلند نکنیم. این کار آرامش حیات وحش را به هم می زند.   در صورت نیازبه آتش، در مکانی دور از پوشش گیاهی آتش روشن کرده و در پایان، آن را به طور کامل با خاک و آب خاموش کنیم.   از نوشتن یادگاری روی سنگ ها و دیوار پناهگاه ها و درخت ها خودداری کنیم.   در صورت مواجه شدن با هرگونه حریق در جنگل نسبت به خاموش کردن آن اقدام و با آتش نشانی، محیط زیست و منابع طبیعی تماس بگیریم.   ماهی های قرمز را در زیستگاه‌ های طبیعی و رودخانه ها رها نکنیم.    از شکار و صید حیات وحش و حمل هرگونه سلاح شکاری اکیدا خودداری کنیم و در صورت مشاهده هر گونه تخلف، مراتب را به سامانه ١٥٤٠ گزارش دهیم.   طبیعت  را همان گونه ترک کنیم که گویی هرگز به آنجا نرفته ایم.   از نزدیک شدن به آشیانه حیات وحش به ویژه پرندگان خودداری نماییم.    

 
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۸۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • گرفتاری خانواده ۱۱ نفره در ارتفاعات اکوزداغی هریس/ طبیعت گردان مراقب باشند