Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@00:48:06 GMT

۱۳ بدری متفاوت و جان بخش

تاریخ انتشار: ۱۲ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۴۳۱۹۳۶

۱۳ بدری متفاوت و جان بخش

هر سال در آغاز سال نو و پس از تعطیلات نوروزی مردم ایران و برخی کشورهای هم فرهنگ برای لذت بردن از طبیعت در روز ۱۳ فروردین که به روز طبیعت و ۱۳ بدر مشهور است به همراه خانواده و دوستان و اقوام به دل طبیعت رفته و این روز را در فضایی با طراوات و نشاط و سرسبزی به شادمانی می پردازند.

اعضای خانواده از یکی ۲ روز قبل از ۱۳ بدر هر یک به تدارک بساط شادی و نشاط مشغول می شوند، پدر بدنبال خرید تنقلات، گوشت و مرغ و میوه و زغال و سایر نیازها و مادر خانواده به آماده کردن ظروف و سیخ کباب و زیرانداز و بچه ها نیز توپ و لوازم بازی و سرگرمی را آماده و برای رفتن به دشت و صحرا و جنگل و کنار رودخانه لحظه شماری می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیزده بدر از رسوم قدیمی ایران باستان است که هر منطقه بسته به آداب خاص و سنتی خود این روز را جشن می گیرند.

مردم سیستان و بلوچستان نیز این روز را به شادی می گذرانند و معتقدند این روز می تواند مقدمه ای برای سالی شاد همراه با سلامتی باشد.

انجام بازی های بومی و محلی چون (تیله بازی، کبدی، خسو، والیبال، فوتبال دستی)، خوردن غذا و شیرینی های سنتی چون( آبگوشت، کباب، آش، کشک زرد، تجگی، کلوچه، چلبک)، ساز و دهل و آواز و رقص محلی، نقل قصه، داستان و تجربیات بزرگان، سبزه گره زدن ، رها کردن سبزه در آب روان و بسیار کارهای دیگر از جمله برنامه های مردم این استان در روز طبیعت است.

اگرچه امسال ویروس منحوس کرونا مردم را مجبور به درخانه ماندن کرده است اما با روحیه ای که از مردم کشورم سراغ دارم، روز طبیعت و سیزده بدر را به خانه می آورند.

از روی کنجکاوی با چند نفر از دوستان و اقوام تماس گرفته و از برنامه سیزده بدرشان سووال کردم همه آنان می گفتند اگر کرونا ما را مجبور به خانه نشینی کرده ما هم او را شکست خواهیم داد و روز طبیعت را در منزل و در کنار خانواده به شادی می پردازیم.

جالب بود که بیشتر آنان از چند روز پیش تدارک لازم را دیده و با خرید وسایل و لوازم مورد نیاز تصمیم دارند در حیاط خانه و یا بالکن آپارتمان سیزده بدر را برای اعضای خانواده شاد و لذتبخش کنند.   

امسال تجربه ای متفاوت اما لذت بخش خواهیم داشت

تجربه ای که به هیچ عنوان به معنای محرومیت از شادی این روز نیست و خانواده ها با انجام تمام آداب این روز اما در منزل و کنار خانواده ۱۳ بدری متفاوت و خاطره انگیز خلق می کنند.

امیر سراوانی یکی از شهروندان زاهدانی گفت: چون به سلامت خود و خانواده ام اهمیت می دهم و حفظ جانشان برایم بسیار مهم است از خانه خارج نمی شویم اما به این معنا نیست که به خانواده ام سخت بگذرد، تصمیم دارم روز ۱۳ بدر را متفاوت تر از هر سال و با نشاط و شادی در خانه برگزار کنیم.

وی افزود: از هم اکنون به اتفاق همسرم و بدور از چشم بچه ها بساط منقل و زغال و جوج کباب و چند بازی محلی را آماده کرده ام تا در روز ۱۳ فروردین با پهن کردن فرش در حیاط منزل بچه ها را غافلگیر کنیم. 

مصطفی سارانی یکی از شهروندان خاش نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متاسفانه عید امسال با شیوع ویروس کرونا از لذت گشت و گذار محروم شده ایم هر چند که لذت سلامتی بسیار شیرین تر از لحظه ای گشت و گذار است.

وی ادامه داد: شیوع گسترده ویروس کرونا و هشدارهای مکرر دستگاه های متولی برای در منزل ماندن تماما به جهت حفظ سلامتی مردم است و باید همگان رعایت کنند.

سارانی بیان کرد: بنده به همراه خانواده عید امسال را با تجربه ای جدید طی می کنیم و روز طبیعت و ۱۳ را نیز حتما در منزل بدر خواهیم کرد.

رامین رزم‌گیر یکی از شهروندان ایرانشهری هم به خبرنگار ایرنا گفت: افراد بسیاری تا چندی قبل در کنار خانواده های خود بودند و برنامه های مختلفی را برای سال نو تدارک دیده اند اما متاسفانه به این بیماری مبتلا شده و برخی از آنان نیز فوت کرده اند.

وی تصریح کرد: این ویروس با هیچ کس شوخی ندارد و ابتلای یک فرد باعث فاجعه ای در خانه و جامعه خواهد شد.

رزم گیر بیان کرد: عید امسال را با تجربه‌ای متفاوت در منزل و کنار خانواده گذراندم و به عینه مَثَل مشهور «عدو شود سبب خیر گرخدا خواهد» را مشاهده و تجربه کردم، این بیماری و ویروس فرصتی را برایم فراهم کرد که از در کنار خانواده بودن بیش از پیش لذت ببرم و هیچگاه جمع خانوادگی را اینگونه لذتبخش و دلپذیر ندیده یا متوجه نشده بودم ولی اکنون از هر لحظه آن لذت می برم.

جاوید خسروی یکی از شهروندان زاهدانی نیز اظهار داشت: عید امسال متاسفانه عیدی تلخ بود و هم وطنان بسیاری را به علت ابتلا به ویروس کرونا از دست دادیم.

وی ادامه داد: از زمان شیوع این ویروس تمام تلاش خود را کرده تا در منزل بمانم و تنها برای انجام کارهای بسیار ضروری آن هم با رعایت نکات بهداشتی از منزل خارج شوم.

خسروی گفت: امسال ۱۳ بدر را در خانه می گذرانم چرا که سلامت خود و اعضای خانواده ام برایم خیلی مهم است.

بسیاری از شهروندانی که با آنان گفت و گو کردم سلامت خود، خانواده و جامعه را بسیار مهم دانسته و برای آن ارزش قائل بودند و در منزل ماندن را امری واجب قلمداد می کردند.

یکی از شهروندان که از لحن سخنانش مشخص بود از برخی افرادی که به هشدارها توجهی نمی کنند بسیار شاکی است، گفت: متاسفانه عده ای هستند که ناآگاهانه یا آگاهانه سلامتی خود و دیگران را به خطر می اندازند و برایشان سلامتی جامعه اهمیتی ندارد و با غروری جاهلانه به هشدارها بی توجهی می کنند و متاسفانه آن را افتخار هم می دانند، که حتما باید با این گونه افراد برخورد شده و مجازات سنگینی برایشان در نظر گرفته شود.

۱۳ بدر امسال در خانه می‌مانیم تا ویروس کرونا را از زندگی‌مان بدر کنیم

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: نوروز امسال با همه نوروزهای پیش از این متفاوت است و این موضوع شامل روز طبیعت و ۱۳ فروردین هم می شود.

دکتر سید محمد هاشمی‌شهری بیان کرد: اگر روز طبیعت امسال را در منزل نمانیم و مثل هر سال با تشکیل تجمعات انسانی برگزار کنیم، بمبی را فعال خواهیم کرد که ۱۰ تا ۱۴ روز دیگر منفجر خواهد شد و ابتدا اعضای خانواده خود فرد و پس از آن سایر نزدیکان و افراد جامعه را به نابودی می کشانند.

وی افزود: با وجود اینکه تا کنون بیش از ۲۰۰ بیمار کرونا مثبت و بیش از ۱۲۰۰ بیمار تنفسی حاد در سیستان و بلوچستان داشته ایم مشکلی در ارائه خدمات درمانی، تامین تخت بستری و خدمات مراقبت های ویژه (ICU) به این بیماران وجود نداشته است اما به شدت نگرانیم که در صورت استمرار مسافرت ها و جدی نگرفتن طرح فاصله گذاری اجتماعی با حجم وسیعی از بیماران مواجه شویم.

امسال به ماهیت روز طبیعت توجه کنیم

تعریف روز طبیعت برخلاف ماهیتش تنها به گذراندن روزی در طبیعت و چه بسا تخریب آن بدل شده، روزی که باید بیش از پیش هوای طبیعت این نعمت الهی را داشت و با کاشت نهال و پاکسازی از زباله از آن استقبال و استفاده کرد.

امسال با در منزل ماندن فرصت خوبی خواهیم داشت تا به این ماهیت توجه کرده و در کنار شادی خانوادگی به کاشت نهال و گل در منزل مبادرت ورزیده و از این هم‌نشین لذت‌بخش بیشتر بهره‌مند شویم.

مشارکت اعضا خانواده به ویژه کودکان در کاشت نهال نقش مهمی در آینده سبز و نهادینه شدن این فرهنگ پسندیده در کشور خواهد داشت.

سیستان و بلوچستان با توجه به شرایط اقلیمی که دارد متاسفانه از سرانه اندک فضای سبز برخوردار است.

روز طبیعت امسال فرصت مناسبی است که با همکاری یکدیگر به موضوع فضای سبز توجه کرده و هر فرد با کاشت یک نهال چه بسا در منزل به داشتن یک جامعه سبز و شاداب کمک کند.

سیزده بدر مجازی 

یکی از فرصت هایی که این روزها بیش از قبل به آن توجه می شود سامانه های مجازی است، سامانه هایی که با ایجاد گروه های خانوادگی و دوستانه ارتباط و دید و بازدیدها را به مسیر مجازی هدایت می کند.

سمانه اسماعیلی یکی از شهروندان زاهدانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عید امسال تمام دید و بازدید هایم را از طریق ارتباط تصویری و صوتی با اقوام و آشنایان سپری کردم.

وی ادامه داد: اگر فردی را واقعا دوست داریم نباید به ملاقات و دیدن او برویم چرا که با احتمال حتی یک درصد ناقل بودن باعث فاجعه ای در آن خانه شویم.

محمد دانش یکی دیگر از شهروندان زاهدانی گفت: گردشگری مجازی در این روزگار کرونایی یکی دیگر از مزیت های دنیای مجازیست که در خانه ماندن را برای مردم سهل می کند.

وی ادامه داد: افراد با مراجعه به سامانه های گردشگری مجازی می توانند علاوه بر بازدید و آشنا شدن با آداب و رسوم هر منطقه خود را برای سفری بعد از ریشه کن شدن ویروس کرونا آماده کنند.

محدثه قنبری یکی دیگر از شهروندان زاهدانی گفت: روز طبیعت نیز می توان با ایجاد گروه های مجازی و ارتباط های تصویری از حال اقوام و دوستان با خبر شد و لذت دور هم بودن را از این طریق تجربه کرد.

وی بیان کرد: همه مردم باید دست در دست هم بدهند تا این ویروس ریشه کن شده و چون سابق به دید و بازدید و سفر برویم.

خانم قنبری تصریح کرد: یقین دارم در روز طبیعت امسال طبیعت و منابع طبیعی مانند مراتع، اراضی، باغها، جنگل ها و حتی حیوانات وحشی نه تنها تخریب و کشته نخواهند شد بلکه نفس راحتی بدور از مزاحمت های انسانی می کشند و شکرگزار خالق یکتا می شوند که با یک ویروس آنقدر ریز و کوچک به انسانها هشدار داد که بیش از این به نعمت هایی که خداوند به آنان عطا کرده بی اعتنا نباشند و در چند روزی که از ترس مبتلا شدن به این موجود بسیار ریز به اجبار در خانه مانده اند به تفکر و تعقل بپردازند.

ورود به بوستان‌های زاهدان در روز طبیعت ممنوع شد

معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان گفت: ورود به بوستان‌ها و تفرجگاه‌ها سطح این شهر در پی شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از انتشار آن در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین ممنوع شده است.

محمدامیر براهویی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای این طرح با هدف رعایت اصل فاصله‌گذاری اجتماعی، دوری از تجمعات و در راستای کنترل ویروس کرونا ضروری است.

وی بیان کرد: تیم‌های مخصوص واحد پیشگیری و رفع تخلفات این حوزه در سطح شهر به‌ صورت شبانه‌روزی مسوولیت نظارت بر این طرح را عهده‌دار خواهند بود.

معاون خدمات شهری شهرداری زاهدان تصریح کرد: این تیم‌ها از هرگونه تجمع در تفرجگاه‌های سطح شهر جلوگیری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: شهروندان زاهدانی از هرگونه برنامه‌ریزی جهت حضور در روز طبیعت، اسکان و برپایی چادر در بوستان‌ها، اماکن تفریحی و پارک ملت تا پایان زمان اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به صورت جدی خودداری کنند.

ستاد مدیریت بیماری کرونا نیز با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: در راستای حفظ سلامت مردم و کاهش زنجیره بیماری کرونا؛ تمامی پارک‌ها، فضای سبز، مراکز تفریحی و تفرجگاه‌های سراسر استان در روز سیزدهم فروردین تعطیل و افرادی که به این اماکن مراجعه کنند، مشمول جرائم و اعمال قانون خواهند ‌شد.

برچسب‌ها سیستان و بلوچستان ویروس کرونا بیماری‌ های عفونی ستاد پیشگیری روز طبیعت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان ویروس کرونا بیماری های عفونی ستاد پیشگیری روز طبیعت سیستان و بلوچستان ویروس کرونا بیماری های عفونی ستاد پیشگیری روز طبیعت شهروندان زاهدانی گو با خبرنگار ایرنا سیستان و بلوچستان یکی از شهروندان اعضای خانواده کنار خانواده روز طبیعت ویروس کرونا روز طبیعت ۱۳ فروردین عید امسال سیزده بدر تجربه ای گفت و گو ۱۳ بدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۳۱۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: آبله‌مرغان، بیماری شایع کودکان است و با آن که بزرگسالان هم به آن مبتلا می‌شوند و اتفاقا عوارض و شدت بیماری در آنها بیشتر است، اما بیشترین شیوع آن در سنین ۵ تا ۱۰ سال است.

امسال موارد ابتلای کودکان به آبله‌مرغان در کشور چشمگیر به نظر می‌رسد که البته طبق گفته مسئولان، با این حال این آمار به آمار سال ۱۴۰۲ نمی‌رسد. میزان ابتلا به این بیماری در اوایل فصل بهار و اواخر فصل پاییز سال گذشته افزایش بسیار چشمگیری یافت. به طوری که یکی از بیمارستان‌های کشور اعلام کرد میزان مراجعه کودکان مبتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال گذشته (سال ۱۴۰۱) افزایش ۷ برابری داشته است.

به گفته متخصصان، افزایش ناگهانی موارد ابتلا از پارسال تا کنون، دو دلیل بسیار مهم دارد؛ اول این که پاندمی کرونا به پایان رسیده و دیگر این که بیشترین شیوع این بیماری در فصل بهار است.

۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌مرغان در کشور

دکتر آمیتیس رمضانی، متخصص بیماری‌های عفونی و دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران در این رابطه به همشهری‌آنلاین می‌گوید: بیشترین شیوع آبله‌مرغان در اواخر زمستان و اوایل فصل بهار است و همیشه همین طور بوده است. اما دلیل افزایش چشمگیر آمار این بیماری از سال گذشته تا کنون این است که در دوران پاندمی کرونا، ارتباط و تماس کودکان کاهش پیدا کرده بود و میزان ابتلا به آبله‌مرغان هم در سال‌های کرونا کاهش یافت. سال ۱۴۰۲ ارتباط کودکان به دلیل بازگشت به زندگی عادی افزایش یافت و به همین دلیل، میزان ابتلا به آبله‌مرغان نسبت به سال‌های گذشته افزایش بیشتری پیدا کرد.

این متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: قبل از پاندمی کرونا کودکان مدام در محیط مدرسه و مهدکودک حضور داشتند و با انواع و اقسام ویروس‌های تنفسی و ویروس‌هایی مثل آبله‌مرغان در تماس بودند. به همین دلیل همیشه حتی به شکل خفیف مبتلا می‌شدند و همین باعث می‌شد که سطح ایمنی‌شان تا حدی حفظ شود. اما در دوره کرونا چون بچه‌ها بیشتر در خانه بودند و کلاس‌ها آنلاین برگزار می‌شود، تماس‌شان با ویروس‌ها کم شد. الان که دوباره تماس‌ها شروع شده، طبعا دوباره افزایش موارد ابتلا به عفونت‌ها را داریم.

به گفته رمضانی، این موضوع فقط هم مختص آبله‌مرغان نیست. بعد کرونا موارد ابتلا به ویروس پنوموکوک هم بیشتر شد و یک پیک داشتیم. همچنین مواردی از طغیان سرخک را داشتیم. با این که کشور ما در مرحله حذف بیماری سرخک بود. دلیلش هم این است که در دوره کرونا خیلی از والدین از ترس ابتلای کودکان‌شان به کرونا، آنها را برای تزریق واکسن نمی‌آوردند. به همین دلیل هم در ایران و هم در سایر کشورها مواردی از طغیان سرخک داشته‌ایم. کلا الگوی بیماری‌ها به خصوص ویروس‌های عفونی و باکتریایی بعد از دوره کرونا تغییر کرد و موارد ابتلا به آن بیشتر شد.

بزرگسالان مبتلا نمی‌شوند؟

ویروس آبله‌مرغان، بیماری شایع بین کودکان و به شدت مسری است و به گفته رمضانی، فردی که تاکنون مبتلا نشده، اگر در تماس با یک بیمار مبتلا قرار گیرد، نزدیک به ۱۰۰ درصد احتمال دارد که مبتلا شود. حتی اگر در سنین بالا باشد.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران تاکید می‌کند: هر قدر در سن پایین‌تر مبتلا شویم، بهتر است. چون عوارض و شدت آبله‌مرغان در کودکان کمتر است و در بزرگسالان عوارض و شدت بیشتری دارد.

آبله‌مرغان چه علائمی دارد؟

رمضانی با بیان این که آبله‌مرغان، یک بیماری ویروسی است و طبیعتا علائم مشترک زیادی با بیماری‌های ویروسی دیگر دارد و به همین دلیل خیلی اوقات، افراد این بیماری را با بیماری‌های مشابه آن اشتباه می‌گیرند، می‌گوید: آبله‌مرغان در ابتدا یک سری علائم عمومی دارد که ممکن است با همه عفونت‌های ویروسی دیگر اشتباه گرفته شود. علائمی مثل بدن‌درد، تب، سردرد و شکم‌درد. این بیماری همچنین به دلیل داشتن علائمی مثل سرفه و عطسه، گاهی با سرماخوردگی هم اشتباه گرفته می‌شود. اما بعد از گذشت دو سه روز از علائم عمومی، کم‌کم بروز بثورات پوستی یا ضایعات پوستی در فرد شروع می‌شود.

این پزشک متخصص بیماری‌های عفونی ادامه می‌دهد: حتی ضایعات پوستی هم ممکن است فرد را به اشتباه بیندازد. چون سرخک هم یکی از علائمش ضایعات پوستی است. البته الگوی انتشار ضایعات پوستی آبله‌مرغان کمک می‌کند که آن را از سایر بیماری‌های با علائم تب و ضایعات پوستی تشخیص دهیم.

دبیر انجمن متخصصین بیماری‌های عفونی ایران می‌گوید: الگوی انتشار ضایعات پوستی در آبله‌مرغان که به شکل دانه‌های کوچک قرمز هستند، از تن فرد شروع می‌شود. بعد به پشت می‌رسد و بعد تدریجا صورت و بقیه بدن را فرا می‌گیرد. این ضایعات به‌تدریج تغییر شکل می‌دهند و تبدیل به تاول‌های کوچک می‌شوند. بعد زخم می‌شوند، بعد خشک می‌شوند و بعد می‌افتند. درضمن تا زمانی که آن زخم‌ها خشک شوند و کامل بیفتند، این بیماری مسری است و می‌تواند بقیه را هم مبتلا کند.

دوره بیماری چقدر طول می‌کشد؟

ویروس آبله‌مرغان یک دوره کمون دارد؛ یعنی دوره‌ای که فرد با بیمارِ مبتلا تماس داشته ولی هنوز علائمی در او بروز نکرده است. این دوره ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد. یعنی بین ۱۰ تا ۲۱ روز طول می‌کشد تا اولین علامت آبله‌مرغان در فرد ظاهر شود. بعد از بروز تمام علائم معمولا ۱۰ روز طول می‌کشد تا دوره بیماری تمام شود.

به گفته رمضانی، فرد معمولا یک بار به آبله‌مرغان مبتلا می‌شود و ابتلای دوباره در یک نفر رخ نمی‌دهد. البته در موارد نادری ممکن است برخی افراد به شکل خفیف مبتلا شوند اما بیماری در این افراد علائم بالینی ندارد. تاکید می‌کنم در موارد نادر، چون احتمال ابتلای مجدد بسیار پایین است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در پاسخ به این سؤال که آیا کودکان زیر ۵ سال به این ویروس مبتلا می‌شوند یا نه، می‌گوید: هر فردی که در تماس با فرد آلوده باشد، مبتلا می‌شود. حتی کودکان زیر ۵ سال. البته به جز کودکان زیر ۶ ماه که ایمنی‌شان را از مادر می‌گیرند.

بیشتر بخوانید؛

آشنایی با توصیه‌هایی درباره تسکین ناراحتی آبله‌مرغان علائم آبله میمونی چه تفاوتی با آبله مرغان دارد؟ چطور می‌توان درد و خارش ناشی از بیماری را کاهش داد؟ راه‌های انتقال ویروس

ویروس آبله‌مرغان از دو طریق تماس مستقیم با ضایعات پوستی فرد آلوده و از طریق ترشحات بینی فرد بیمار منتقل می‌شود. به گفته رمضانی، این بیماری درمان اختصاصی ندارد اما در صورت ابتلا بهتر است که فرد به پزشک مراجعه کند. چون اولا کودکان زیر ۵ سال معمولا دچار تب بالا می‌شوند و دوم این که همان طور که گفتم، تشخیص این بیماری از ویروس‌های دیگر سخت و نیاز است که حتما پزشک بیمار را ببیند و تشخیص درست دهد.

این پزشک چند توصیه درباره افراد مبتلا می‌کند و می‌گوید: کودکان مبتلا به آبله‌مرغان باید روزی یک بار دوش با آب ولرم بگیرند تا زخم‌شان عفونت نکند. چون ضایعات پوستی خارش زیادی دارند و گاهی کودک آن را می‌خاراند و دوش گرفتن کمک می‌کند تا زخم‌ها عفونت نکند. درضمن ناخن‌های کودک باید کاملا کوتاه باشند. همچنین کودک تا زمانی که علائم دارد، اصلا نباید در فضای عمومی حضور پید کند. نه در مدرسه و نه درمهدکودک و جاهای دیگر. چون در صورت حضور فرد مبتلا در یک مکان عمومی، تا بیشتر از ۹۸ درصد احتمالا ابتلا وجود دارد. حتی اگر تماس در فاصله زمانی کوتاهی اتفاق بیفتد.

آبله‌مرغان درمان اختصاصی ندارد اما ...

رمضانی درباره درمان ویروس آبله‌مرغان هم توضیح می‌دهد: این ویروس درمان اختصاصی ندارد و فقط برای گروه‌های خاص، زنان باردار و بیماران نقص ایمنی درمان اختصاصی دارد. مصرف آنتی‌هیستامین و خانواده آن در کاهش علائم بیماری کمک‌کننده است. همچنین اگر کودک تب دارد، استامینوفن باید مصرف شود. مصرف ایبوپروفن برای کودک توصیه نمی‌شود. کودک با مصرف همین داروها، استراحت کردن، کمک کردن به آرام شدن کودک به خاطر خارش زخم‌ها کمک می‌کند تا دوره بیماری به پایان برسد.

به گفته این متخصص بیماری‌های عفونی، در موارد نادری بیماری در فرد شدید می‌شود و درگیری ریه یا درگیری مغزی پیدا می‌کند اما بسیار نادر است و در کودکان هم کم پیش می‌آید.

زونا همان آبله‌مرغان است؟

رمضانی در پاسخ به این سؤال که آیا صحت دارد بیماری زونا شکل دیگری از آبله‌مرغان است، بیان می‌کند: بله، زونا شکل تغییریافته آبله‌مرغان است. درواقع ویروس آبله‌مرغان این خاصیت را دارد که سال‌ها داخل بدن و در یک سری غدد لنفاوی و ... به صورت نهفته باقی بماند. یعنی ویروس دیگر هیچ علائمی ندارد اما کاملا از بدن پاک نمی‌شود و نهفته در بدن فرد باقی می‌ماند. تا این که عاملی مثل استرس، افزایش سن یا تضعیف سیستم ایمنی باعث فعال شدن آن ویروس می‌شود و این بار علائم بالینی آن شبیه آبله نیست و به آن زونا می‌گوییم.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به این که زونا، بیماریِ دوره بزرگسالی است و معمولا در سنین سالمندی مبتلا می‌کند، می‌گوید: ضایعات پوستی زونا کاملا متفاوت از ضایعات پوستی آبله‌مرغان است. زونا نوع چشمی دارد که چشم‌ها را درگیر می‌کند، زونای صورت داریم، زونای پشت و بالاتنه داریم. هر یک از اینها دردهای عصبی بسیار شدید و آزاردهنده‌ای دارند.

کد خبر 849396 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها سلامت خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان

دیگر خبرها

  • اسب تروجان
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • گروه جهادی شهدای صمصامی ناجی زن باردار کوهرنگی
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • گرفتاری خانواده ۱۱ نفره در ارتفاعات اکوزداغی هریس/ طبیعت گردان مراقب باشند